Nico

Nico
Nicolau Calabuig i Serna

dimarts, 14 de maig del 2013

AQUEST DISSABTE, A OTOS, EL JOVENT DE LA VALL PIQUEM L’ULLET!



No sé si és la bombolla en la qual vivim els meruts, ací, en la profunditat de les comarques, o és que s’està produint una mena de despertar al País Valencià. Sembla com si tot un poble s’hagués posat d’acord per entonar a l’uníson un “ja n’hi ha prou” imparable, contundent.

Deuen ser les circumstàncies que s’han donat, de segur. Sembla que a l’ostracisme cultural que ha sotmès el poble valencià durant els últims 17 anys ha hagut d’afegir-se-li una fallida financera a la Generalitat Valenciana provocada pels governs de la corrupció, el balafiament i la manca de reivindicació i defensa dels interessos valencians davant Madrid, elements que han provocat un drama social impressionant.

Moltes empreses han de suportar la morositat d’una Generalitat arruïnada per la política desastrosa del PP, el sistema productiu valencià és ferit de mort i aïllat, a l’espera d’inversions estratègiques clau, com el Corredor Mediterrani, que donen l’eixida necessària dels nostres productes a Europa, milloren les comunicacions i ens connecten amb nous mercats. Són imprescindibles programes de desenvolupament, recerca i innovació per modernitzar la indústria i fer-la més competitiva, respectuosa amb el medi i sensible socialment. Els serveis públics a casa nostra s’estan degradant fa anys amb privatitzacions sanitàries, atacs a l’ensenyament públic i en valencià (des de la pròpia Administració Valenciana) i impagament d’ajudes a dependents, persones amb diversitat funcional, malalts i farmàcies. El sector de les societats mercantils vertebrades per la pròpia Generalitat ha promogut els dos EROs (Expedients de Regulació d’Ocupació) més nombrosos de la nostrà història contemporània: un a Ràdio Televisió Valenciana, i altre a FGV. Les empreses concessionàries d’obres públiques tampoc no veuen un cèntim provinent de la Generalitat i tenim una de les taxes d’atur més altes, un endeutament campió i unes xifres de desnonaments molt preocupants. La xarxa clientelar que alguns van establir per blindar-se i perpetuar-se en el poder s’ha esquinçat perquè la caixa està buida, i milers de joves han de fer les maletes i marxar a la recerca d’un horitzó de vida digna fora de casa, perquè ací no troben futur.

Ja coneixem aquesta manera de fer política, que rau en beneficiar les butxaques de quatre banquers, especuladors i en l’interès propi (demostrat als cassos de corrupció, a la qual el PP valencià li ha posat denominació d’origen), gastar en serpentina i mentir als agents socioeconòmics de la nostra terra, afirmant que aposten pel model productiu, i veritablement desconcertats perquè ho havien fiat tot a la rajola i el turisme insostenible i aquestes ja no donen per a més.

Però afortunadament, també en coneixem d’altra. Ací, a la nostra Vall d’Albaida, una comarca especialment afectada per la crisi, repte que ens va pillar amb el peu canviat intentant resoldre la problemàtica de la reconversió del tèxtil, tenim una capital amable que marca el camí amb humilitat, però amb determinació, al costat de les persones. Perquè malgrat les poques competències que un consistori municipal té per poder exercir una influència notable sobre l’economia, l’Ajuntament d’Ontinyent està demostrant que es pot fer una política resposable, per a les persones i per l’economia productiva i sostenible. Amb els deures d’hisenda fets (reducció del dèficit, contenció responsable de la despesa i augment dels ingressos), Ontinyent va tancar l’exercici 2012 amb un superàvit d’1,2 milions d’euros, que van a ser gastats en un Pla Estratègic de Reactivació i Foment de l’Activitat Econòmica, dotat de 960.000 €. Aquest pla consta de l’establiment de línies de crèdit a emprenedors del sector tecnològic per valor de 250.000 €, en col·laboració amb Caixa Ontinyent i INNOVALL, l’adequació d’un Espai d’Emprenedors al CREC (Centre de Referència Econòmica de la Ciutat d’Ontinyent, ubicat al Carrer Major), un Pla d’Ocupació amb contractació directa de 36 persones aturades en l’actualitat, que intentarà escometre una inserció laboral més ràpida i, alhora, contribuirà a millorar espais urbans, enllumenat públic més sostenible i protecció dels nostres paratges naturals.

Jo he establert la meua comparativa entre la política que ja coneixem i no ens agrada i la nova política que necessitem per donar esperança a les nostres vides. Eixa és la diferència entre un govern irresponsable, injust i al servei d’interessos especulatius i un govern que es preocupa per les persones, inverteix en economia productiva, no retalla en serveis al ciutadà i redueix despesa simplificant estructures polítiques i despeses menys imprescindibles que el nostre Estat de Benestar. Aquest segon, és un govern amb Compromís, una cooperativa política formada per persones, i no per personalismes. Un equip de gent que vol construir l’esperança d’aquesta terra.

Per això, aquest dissabte a les 11:30, al saló d’Actes de l’Ajuntament d’ Otos, les i els joves de la comarca “piquem l’ullet”, encetant el camí dels JOVES AMB COMPROMÍS de la Vall d’Albaida amb el nostre Congrés Constituent. Ens acompanyeu?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada