Nico

Nico
Nicolau Calabuig i Serna

dijous, 25 d’abril del 2013

EL 25 D'ABRIL CONSTRUINT LES IL·LUSIONS

Com diu la cançó "Viure" d'Obrint Pas, "el 25 d'Abril construint les il·lusions". Doncs bé, el dia és arribat. Aquest any, se'n compleixen 306 des que ens arrabassaren per la força els nostres Furs, el nostre autogovern, la nostra llengua i cultura, i conseqüentment la nostra perspectiva de vore el món i la nostra manera de viure com a poble. Les conseqüències derivades de la contesa d'Almansa varen ser desastroses per a la cohesió nacional del poble valencià i encara hui patim l'amargor dels fruits que la monarquia centralista ens va portar aquell fatídic 25 d'Abril de 1707.

Malauradament, el poble valencià encara ha de suportar agressions al nostre fet diferencial per part dels qui no estimen ni comparteixen la nostra història com a col·lectivitat i per això pretenen eliminar la diversitat i s'empenyen en aconseguir-ho. La nostra llengua ha hagut de suportar atacs orquestrats, fins i tot des d'administracions públiques, en un intent d'esborrar l'element vertebrador més preuat del País Valencià, acció que no fa sols que evidenciar la ignorància dels qui la impulsen.

Aquesta assenyalada data, en la qual commemorem el Dia de les Llibertats Nacionals del Poble Valencià, servirà en la present edició per reivindicar des d'organitzacions cíviques com la Cimera Social del País Valencià, un clam comú de la societat valenciana: la lluita per un finançament més just. És per això que se'ns convoca el proper dissabte 27 d'abril a les 18h a la Plaça de Sant Agustí de València, per dir prou a aquest finançament injust que ens margina i no garanteix un horitzó de vida digna per a tothom. Si podem, anem-hi! Perquè el País Valencià és l'única autonomia de l'Estat espanyol amb una renda inferior a la mitjana que és contribuent net. A més a més, la crisi i la situació de corrupció i ruïna econòmica, tant de la societat com de les institucions valencianes, han agreujat el problema, convertint-lo en una necessitat prioritària. 

És intolerable que un país d'emprenedors tinga una taxa d'atur del 30% i una indústria desmantellada, i açò és a causa del saqueig i el balafiament constant de recursos a les arques públiques valencianes (que òbviament, no es destinen a I+R+D+I, polítiques d'ocupació o línies de crèdit a PIMES), així com d'una balança fiscal deficitària que se solucionaria amb l'establiment d'un Concert Econòmic Responsable, adoptant la proposta elaborada recentment  pel Secretari General del BLOC i Síndic de Compromís, Enric Morera.

Tenim clar que amb la gent que actualment governa la Generalitat, manquem d'un lideratge institucional decidit pel qual canalitzar la reivindicació, és per això que la força del carrer és, més que mai, imprescindible. Construïm les il·lusions d'ésser poble; d'ésser alguna cosa més!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada